Е-Прочитајте

повеќе
Книги за деца
Книги за возрасни
Повеќе
na-rab-na-ludilo

Најчитани книги во изминатиот месец

НА РАБ НА ЛУДИЛОТО – Б. А. Парис

Ако не можеш да си веруваш себеси, кому можеш да веруваш?
Ноќ, сред страшна бура, Кес се враќа дома сама и сопругот ја замолува да не крати преку патот во шумата, бидејќи тој пат е опасен кога дивее страшна бура. Но и покрај тоа што му ветува дека нема, таа не сака да патува 40 минути, па пресекува низ шумата. Таму, на напуштениот рурален и морничав пат, здогледува застаната кола, а во неа седи жена, сама. Кес претпоставува дека жената чека некого, па си продолжува. Но утредента дознава дека жената подоцна била убиена и никако не може да се помири со тоа.

Топ 10
  1. Б.А. Парис – На раб на лудилото
  2. Лусинда Рајли – Сестрата создадена од бурa : приказната на Али
  3. Лусинда Рајли – Сестрата од сенка : приказната на Ѕвезда
  4. Карин Фосум – Во мракот
  5. Лиса Овенс – Невработена
  6. Милијана Павловска – За тебе љубов моја
  7. Јона Греј – Писма од загубената љубов
  8. Никола Јун – Се баш се
  9. Пола Хокинс – Во водата
  10. Глен Диксон – Одговорот на Јулија